Lieven De Winnestraat 2
in 't mooie Gent

link naar facebook
ma-vr (11-23u) en zon (18-23u)

Heropening 25-09-11

Na zes lange maanden is het eindelijk zover, de heropening van den Biekorf. Herman geeft de fakkel over aan Wouter Wemel. Hij is een jonge enthousiasteling die met groot plezier een café begint. Liefst één met karakter zoals den Biekorf. Hij wil voornamelijk de sfeer behouden met enkele nieuwe touches. Wemel is zijn achternaam en wordt zo het liefst aangesproken.

Niets weerhoudt u dus om opnieuw naar den Biekorf te komen!

Een beetje geschiedenis.

Vroeger was den Biekorf een puur volkscafé. Dit is verandert met de komst van de studenten. Nu is den Biekorf een buurtcafé met een mix van groepjes studenten en oudere buurtbewoners. Den Biekorf heette vroeger trouwens 'in den Bijenkorf'. Naar het schijnt is den Biekorf al meer dan 140 jaar oud.

Er zijn zelfs aanwijzingen dat den Biekorf de eigenlijke geboorte- plaats was van het socialisme: op een drukpers zijn hier de eerste pamfletten gedrukt. (*bron)

Hoe gaat het er aan toe?

Den Biekorf is een klein gezellig café voor jong en oud, een verborgen parel van Gent. Het ligt ook een beetje verstopt in de Lieven de Winnestraat. In de volksmond omschrijft men dit, als een bruine kroeg of een tweede woonkamer (living). Vergeet niet: 'What happens in den Biekorf, stays in den Biekorf!'

Aan de muziek wordt veel aandacht besteedt, dit is niet te verwonderen aangezien Wemel een muzikale achtergrond heeft.

Wat valt er te beleven?

In het kader van de algemene sportbeleving, wordt regelmatig de voetbal en de koers uitgezonden. Dit op een groot scherm met projector. Aan sport doen is ook gedacht. Pinten heffen, dartsen en gezelfschapsspelen zijn aanwezig. Vanaf de nieuwe opening zullen er snacks voorzien zijn. Staat de muziek je niet aan, dan kan je in de jukebox zelf nummers kiezen.

Het doet deugd 'in real time' iemands 'status update' te horen en ondertussen de dorst te lessen.

Wemel

foto Wemel

Biekorf 1870

foto Biekorf

Herman

foto Herman

Biekorf 2011

foto Bier