plaats je muis hier:
één
twee
drie
vier

SAMSUNG

Samsung Electronics

Samsung Electronics, met het hoofdkantoor in Seoel, Zuid-Korea is één van de grootste elektronicaconcerns ter wereld en maakt deel uit van de Zuid-Koreaanse Samsung Group. Het is actief in meer dan 58 landen. De naam "samsung" betekent letterlijk "drie sterren" in het Koreaans.

De Samsung Group werd opgericht in 1938 door Lee Byung-chul (1910-1987). De dochteronderneming Samsung Electronics werd gevestigd in de Zuid-Koreaanse stad Daegu. De naam Samsung is een van de meest waardevolle merknamen ter wereld en behoort tot de top 20 meest bekende merknamen.

Als fabrikant van processoren en geïntegreerde schakelingen behoort de halfgeleiderdivisie van Samsung Electronics tot de Wereldwijde Top 20 van Toonaangevende Halfgeleiderproducenten. In 1988 kwam Samsung voor het eerst voor op de lijst op plaats 18. In 2005 was Samsung de nummer 2, na Intel en gevolgd door Texas Instruments, Toshiba en STMicroelectronics.P-S5.

Geschiedenis

Samsung Electronics werd in 1969 opgericht als Samsung Electric Industries en fabriceerde onder andere kleurentelevisie's, rekenmachines, koelkasten en airconditioners. In 1981 had het meer dan 10 miljoen zwart-wittelevisies geproduceerd. In 1988 fuseerde het met Samsung Semiconductor en Communications.