Lights

vzw ’t Huisje

Ben je genoodzaakt om met weinig geld je huis in te richten? Heb je net problemen gehad waardoor je opnieuw moet beginnen? VZW ’t huisje is opgericht om je daarmee te helpen.

Wij zijn een koppel van 57 jaar uit de Kempen. Wij werkten jarenlang als zelfstandigen en toen onze kinderen afgestudeerd waren, zijn wij naar het buitenland verhuisd waar we onze zelfstandige activiteit hebben verder gezet. Ingevolge ziekte waren wij begin vorig jaar gedwongen om terug te keren naar Belgié. Met zware kosten voor operaties, het feit dat we maandenlang geen inkomsten meer hadden en dat we alles moesten achterlaten, vielen we plots van het ene uiterste in het andere en moesten we gaan aankloppen bij het OCMW. Zoals iedereen die er recht op heeft kregen wij een leefloon, maar wij moesten werkelijk terug vanaf nul beginnen.

Het ergste was om van ons appartementje een echte thuis te maken, met meubeltjes naar onze zin, wat decoratie die onze persoonlijkheid droeg, enzovoort, mooi genoeg om toch eens wat vrienden en familie uit te nodigen zonder dat we ons moesten schamen. Het is ons met ons leefloon toch gelukt en daar zijn we trots op.

Bij deze nodig ik iedereen uit om eens op zoek te gaan in een winkel naar meubels, volledig bestek, potten- en pannenset, een servies enzovoort. Het is bijna onmogelijk om voor mensen met een laag inkomen nog deftige inkopen te doen in een gewone winkel. Wij hebben als oplossing ons heil gezocht in het aankopen van spullen via tweedehandssites. We kochten alles naar onze zin en zelfs wat decoratie en ons appartementje is ingericht voor weinig geld. Zo kan het dus ook. En zoals ik reeds zei, zijn we trots op wat we hebben en zeker niet beschaamd om mensen te ontvangen. Een thuis waar jij en je kinderen zich goed voelen en waar je je niet voor hoeft te schamen, is dan volgens ons ook een recht en een stap om niet helemaal geïsoleerd te geraken van de buitenwereld.

Wat wij zeker geleerd hebben is dat wij geen alleenstaand geval zijn. Er zijn veel mensen, die om welke reden dan ook, in een situatie verzeild geraakt zijn dat ze financieel aan de grond zitten en toch terug moeten kunnen starten. Het zijn net die mensen die wij graag willen helpen.

Om deze reden hebben wij op 01/05/2016 de VZW 't Huisje opgericht.

Ons doel

Wij willen graag mensen met financiele problemen helpen om hun huis in te richten. Want iedereen heeft recht op een echte thuis. Onze doelgroep is duidelijk:

Personen die, om welke reden dan ook (persoonlijk faillissement, echtscheiding, ziekte, psychologische problemen etc.) in een situatie verzeild geraakt zijn dat ze zich opnieuw of voor een eerste keer, deels of volledig, terug moeten installeren en die hiervoor niet of niet meer over de nodige financiéle middelen beschikken, te helpen met de installatie van hun (t)huis, door het verstrekken van goederen die nodig zijn voor de inrichting van een woning, zonder winst te maken op de verkoop van de producten.

Personen die van een leefloon of minimum uitkering genieten de kans te geven om zelf de inrichting van hun huis en/of huisraad, te vervolledigen aan democratische prijzen zonder dat er winst gemaakt wordt op de verkoop van de producten.

Om enkel en alleen onze doelgroep (personen met een leefloon of minimum inkomen) te kunnen benaderen, is er een nauwe samenwerking met de plaatselijke OCMW's ,CAW's, Welzijnsschakels en bepaalde VZW's uit de regio. Wij zijn geen winkel, alleen mensen met een doorverwijzing kunnen bij ons terecht.

De werking

We weten hoe het voelt om geen mensen thuis te durven uitnodigen, omdat je beschaamd bent over je woonst. Je sluit je dikwijls af en komt al snel in een sociaal isolement, daar is geen enkele reden voor.

Indien u dringend nood heeft aan meubels en huisraad en leeft van een minimum-loon, kan u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder. Ook als u op zoek bent naar decoratie, servies, bestek, potten en pannen kunnen wij u helpen. Als u graag uw huis wat gezelliger wilt aankleden, zijn we er ook voor u.

Alle goederen worden door de vzw 't Huisje aangekocht, opgehaald en zonder winst doorverkocht aan de personen vermeld in de doelgroep.

Wij willen als vzw 't Huisje zelf-bedruipend zijn en alle kosten van aankoop van de goederen, huurgelden, transport, benzine enz. financieren met de verkoop van steunpakketten die we aanbieden aan bedrijven, zelfstandigen en particulieren uit de regio.

Toonzaal en Magazijn

Rode Akkers 4, 2460 Kasterlee

Telefoon: 0483619784

Open woensdag, vrijdag en zaterdag van 13u30 tot 17 uur

U kan ons helpen

Alle hulp is welkom. Samen kunnen we veel meer doen! Samen voor elkaar!

Meubels, huisraad, decoratie, enz. Hebt u thuis iets staan wat u wil verkopen voor een prikje of zelfs gratis weg wil doen om er mensen in nood mee verder te helpen zou u ons hier een ontzettend groot plezier mee doen. De goederen kunnen door ons opgehaald worden of u kan ze naar ons brengen.

Vrijwilligers: Uiteraard is alle hulp welkom en zijn wij dringend op zoek naar personen voor het ophalen van goederen, demonteren en monteren van meubels, pakketjes leveren aan sponsors, enz. Vergoeding als vrijwilliger is uiteraard mogelijk.

Steunpakketten

Uiteraard is elke vorm van sponsoring of donatie welkom maar wij opteren voor het verkopen van pakketten omdat we mensen die ons willen helpen iets in de plaats willen geven voor hun steun. Wij hebben momenteel de volgende pakketten die we aanbieden:
naam pakket inhoud prijs
6 flessen Cava Cabré en Sabaté Cava met een lekkere pittige en intense smaak, die een goede combinatie geeft bij (voor- en na) gerechten. 55 €
6 flessen Cava Cristalino Een excelente cava met een fris en zacht aroma en een fruitig pallet met een droge nasmaak. 75 €
Keukenpakket 12 leuke items voor in de keuken 55 €
Badkamerpakket 13 leuke items voor wc en badkamer 55 €
Speelgoedpakket Meisjes speelgoed voor meisjes tot 12 jaar 55 €
Speelgoedpakket Jongens speelgoed voor jongens tot 12 jaar 55 €

De pakketten worden door één van onze medewerkers op het door u opgegeven adres geleverd. Natuurlijk geven wij een aankoopfactuur en alle prijzen zijn exclusief BTW.

Want iedereen heeft recht op een echte thuis.